Fit Brownie z fasoli
Mam dla was pyszny przepis na fit brownie z fasoli, lubicie ciasto czekoladowe? Ja uwielbiam! 🙂 Nie mogę się powstrzymać jak widzę coś z kakao 🙂
Jesteście gotowi na przepis? Bo brownie nie może czekać…
No to jedziemy ?
Składniki:
500g fasoli czerwonej po odsączeniu
12 daktyli
4 jaja kurze?
Łyżka miodu?
40ml syropu klonowego
Półtora łyżeczki proszku do pieczenia
50g Kakao
30g łyżki oleju kokosowego
2 banany?
Suszona żurawina lub orzechy
Polewa: Pół czekolady deserowej lub mlecznej dobrej jakości rozpuszczonej w odrobinie mleka lub wody
Przygotowanie:
1. Fasolę zblenduj z daktylami kakao, syropem klonowym, miodem i proszkiem do pieczenia
2. Dodać jajka, olej kokosowy i banany, zmiksować bardzo dokładnie
3. Przelej wszystko do formy i wstaw do piekarnika na 40minut w temperaturze 180 stopni.
4. Po ostudzeniu przygotować czekoladę i rozprowadz równomiernie po cieście
Makroskładniki na 1 dużą porcję:
Węglowodany 44g tłuszcze 17g
białko 15g kaloryczność 350-400 kcal
Czy takie brownie z fasoli możecie jeść bez wyrzeczeń? Tak, zastąpi wam ono posiłek i nie będziecie po nim głodni! Idealne na przekąskę do kawy.
Smacznego! ??
Chcesz podjąć współpracę? Zapoznaj się z moją ofertą:
Zapraszam również do oglądania merytoryki – mówię tylko o tym co naprawdę działa